Versenynaptár 2018-ra

Szeretek előre tervezni és utána a tervet szisztematikusan megvalósítani. Még akkor is, ha időközben új információk és tapasztalatok miatt újratervezés szükséges. Ez elég sűrűn előfordult az elmúlt 3 hónapban, ahogy bővültek az ismereteim a futásról, illetve saját magamról. Ahhoz képest, hogy 2017-ben versenyezni sem akartam, végül három versenyen is voltam, amiből az egyik már egy félmaraton volt. A lényeg, hogy van tervem 2018-ra is, még ha biztos is vagyok abban, hogy ez menet közben majd változni fog.

A konkrét felkészülésem most már Flander Marci kezeiben van. Nem látok rá a New York Maratonig hátralévő 10 hónap pontos menetrendjére, hetente küldi az edzésterveket. De megbízom benne, tudom, hogy jó kezekben vagyok. Egy valamiből azonban nem engedtem, szerettem volna minél több versenyt betervezni magamnak – persze Marci támogatásával, jóváhagyásával.

Végül össze is állt a 2018-as versenynaptáram. Nem volt benne különösebb logika, inkább csak annyi, hogy kb havonta azért egy versenyre menjek el, illetve néhány helyszín (Prága, Kaposvár, Szeged) családi vagy baráti érintettség miatt kiemelt prioritást élvezett. Találtam egy nagyon szuper oldalt, ahol azt hiszem, hogy talán az összes futóverseny szerepel, onnan szemezgettem (azt a néhány versenyt kivéve, amiről egyébként is tudtam).

Az első félévre végül egy 10 kilométeres versenyt tervezek (most rögtön januárban, a Zúzmarán), és 5 félmaratont. Lehet ez egy kicsit soknak tűnik, meglátom majd, hogy bírom, esetleg az egyiket majd visszaveszem egy 10 kilométernek, most még nem tudom. Külöm öröm, hogy az 5 félmaraton 5 különböző városban lesz, hiszen szeretek utazni. 🙂

Tervezett futóversenyek
2018 első félév tervezett versenyek

A második félévvel már nagyobb gondban voltam. Egyrészt azért, mert nyárra elég nehéz volt versenyt találni, illetve még én sem tudom, hogy pontosan hogyan fog a nyarunk alakulni, mikor és hova megyünk nyaralni. Másrészt a New York-i versenyhez közeledve a felkészülés miatt beszűkültek a lehetőségek, hogy mit vállalhatok be. Hiába van október közepén a Spar Maratonfesztivál, az már csak 3 héttel a nagy versenyem előtt van, ott azért már nem szakadnék meg.

2018-as futóverseny naptár

    2018 második félév tervezett versenyek

A legfontosabb döntésem végül az lett, hogy a New York Maraton előtt le akarok futni egy másik maratont. New York-ban valamilyen szinten időre szeretnék futni. Tudom, tudom, hogy ez butaság, csak fussam le, és az sem gond, ha belesétálok, mert a lényeg, hogy be tudjam fejezni, de hát mit tegyek, hogy ha nem így működöm? 🙂 Ismerem magam annyira, hogy nem így fogok rajthoz állni, ahogy az eddigi kisebb versenyeken sem így álltam rajthoz.

Ezért előtte szeretnék egy versenyt, ahol kicsit kényelmesebben végigfuthatom a távot, hogy érezzem milyen érzés, mennyire nehéz, jön-e majd a fal, meghalok-e a pályán és hasonlóak. 🙂 Sajnos a budapesti Spar Maraton túl közel van már a New York-i versenyhez, azt nem mertem bevállalni. Szeptemberben Berlinben és Moszkvában van maraton, én az előbbi mellett döntöttem, mert oda egyébként is kellemes emlékek kötnek. Szóval végül a Berlin Maratonra neveztem és fizettem be, ott fogok futni New York előtt. Külön vonzó benne, hogy ide gyerekek nélkül, csak Ildivel tervezünk menni három napra (két éjszakára). Szóval nem csak a futás miatt várom.

Végül a második félévre két félmaraton, két maraton és levezetésként egy 10 kilométeres verseny esik, így a teljes 2018-as terv így néz ki:

  • 2 x 10 km
  • 7 x félmaraton
  • 2 x maraton

11 verseny 12 hónap alatt, augusztusra nem találtam, de valószínűleg nem is baj, a pihenés és nyaralás is jól fog esni. A 11 versenyből 3 külföldi (Prága, Berlin, New York), 3 budapesti és 5 vidéki (Kaposvár, Keszthely, Nagyatád, Szentendre, Szeged). Nagyon tetszik az is a futásban, illetve a versenyekben, hogy lehet miattuk utazni, programokat szervezni és bejárni az országot (világot).

Persze kíváncsi vagyok, hogy majd ha 2018 végén visszaolvasom ezt a tervet, mennyi valósul meg belőle, milyen változások lesznek menet közben. Nyilván a fő cél az fix továbbra is: 2018. november 4-e, New York Maraton!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights