Szállások nyomában

A számtalan futó edzésen kívül sok teendő van még a New York Maraton körül. Eddig főleg az indulási jogról írtam, de nyilván repülőjegyet és szállást is kell intézni, illetve az ottlétünk programját összeállítani, bár ez nyilván már a kellemesebb része a dolognak.

Tegnap este a szállásoknak néztem utána, hogy milyen lehetőségek, opciók vannak, és körülbelül mennyibe kerülnek. Helyszínt tekintve persze mindenki Manhattan-t ajánlja. Értelemszerűen messze ez a legdrágább is, bár kétség kívül sok előnye van, akár a maratonnal, akár a szabadidős programokkal kapcsolatban. Egyelőre ennek néztem utána, de ez még bőven alakulhat a későbbiekben.

Hotel maratonra
Affinia Manhattan

International Travel Partners

Azt már írtam, hogy az ITP-k a garantált indulási jog mellett szállást is szerveznek, kötelező jelleggel. Bár árakat csak egy-két szervezettől kaptam, és nyilván majd csak jövőre lesznek aktuális foglalási lehetőségek, egyelőre ezek az opciók eddig elég drágának tűnnek. Akik írtak konkrét szállásról ők  3 vagy 4 csillagos hotelekre adtak ajánlatokat, és jellemzően csak 3-4 éjszakára, bár gondolom ez nyilván hosszabbítható. Kísérőre van lehetőség (én ugye a családommal mennék, ezért ez fontos), de összességében elég drága verziókkal találkoztam csak eddig.

Hotelek

Nézegettem hoteleket direktben is, illetve a booking.com-on keresztül is. Természetesen rengeteg hotel van Manhattan-ben. Az meglepő, hogy vannak olyan hotelek (bár nem olyan sok), ahol már eleve nincs szabad szoba a jövő évi verseny idején. Én most 9 éjszakára és 4 főre néztem szállásokat (két gyerekkel). Konkrét árakat nem akarok írni, de amiket olyan áron láttam, amik szerintem reálisak és kifizetném érte, azokból eleve nem sok van, és már a képek alapján is lerobbantak, kevésbé jó helyen vannak. Ráadásul jellemzően elég rossz értékeléseket kaptak. Azok, amik kinézetre jónak tűnnek, normális helyen és az értékelésük is jó, úgy minimum 2-szer, maximum 3-szor annyiba kerülnek, mint ami szerintem reális. Ez nyilván szubjektív. És egyébként ezekből sincs túl sok. Ennél is drágábban viszont rengeteg van, de ezeket már nem is nagyon nézegettem, mert ennyi pénzt biztosan nem fogunk szállásért kifizetni. Csak érdekességképpen, a legdrágább hotel a keresési feltételeim alapján 3.2 millió Ft-ért jött ki…

Airbnb

Az Airbnb 887 szálláshelyet dobott fel New York-ra (4 főre, az általam megadott 9 éjszakás időtartamra), ebből Manhattan-ben 306 van. Hát mit ne mondjak, az Airbnb szállások sem olcsóak, bár az általam elfogadható árkategóriába itt azért legalább 20 szállás esik bele. Egyébként teljesen normálisan néznek ki, egész jó értékelésekkel – szemben az ilyen árkategóriájú hotelekkel. A legtöbb szállás itt is a számomra 2-3 szor drágább sávban van, itt bőven van választék. Érdekességképpen itt is megnéztem a legdrágább kiadó lakást – nem kellett volna. 🙂 Ez egy több száz négyzetméteres luxus panorámájú lakás a belvárosban, 9 napra az ára 4.8 millió Ft…

Lakáscsere

Egyszer már voltunk külföldön lakáscserével, azaz mi laktunk az ismerőseink lakásában, ők pedig a minénkben pár napra. Van olyan barátom, aki teljesen kizárja, hogy idegenek lakjanak vagy aludjanak a lakásában. Mi nem ilyenek vagyunk, nekünk nagyon bejött az az egy lakáscsere. Gyerekekkel sokkal kényelmesebb egy olyan lakásban vagy házban megszállni, ami be van rendezve, főleg ha van gyerekszoba is. Egy hotelban nincs semmi egy gyerek számára, ott 5 percig nem tudják lefoglalni magukat.

Bár van néhány ismerősünk New York-ban, de igazából arra számítok, hogy lesz olyan eredetileg is New York-i lakos, aki szívesen jönne Budapestre pont akkor, amikor a maraton van. Meg is néztem egy-két nemzetközi lakáscsere oldalt, és rengeteg manhattani lakás van beregisztrálva. Sőt! Olyat is találtam, aki konkrétan Budapesten keres cserepartnert. Gyorsan fel is vettem a kapcsolatot vele.

Nyilván a fenti opciók közül ez lenne a legolcsóbb is, szóval egyelőre ezt preferáljuk. Persze nagyon korai még egy jövő novemberi utat szervezni, de tekintettel arra, hogy mi biztosan megyünk, sokan pedig valószínűleg akkor kezdenek neki szállást nézni, hogy ha véget ér a sorsolás, ezért a célom az, hogy még február végéig találjunk valamilyen lefixálható opciót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights