Sorsolás előtt

Két nap és megejtik a 2018-as New York Maraton sorsolását azon amatőr futók számára, akik nem tudtak elég jó időeredménnyel nevezni a versenyre. Ez sok tízezer, idén valószínűleg először több, mint százezer embert jelent majd, akik közül mindössze körülbelül 16 ezer szerencsés juthat indulási joghoz a sorsoláson. Ebből hamar ki is lehet számolni, hogy az esély arra, hogy engem is kisorsol a gép, kb 16%, azaz egy a héthez. Nem túl sok (bár nem is lehetetlen).

Amikor kitaláltam, hogy le akarom futni a New York Maratont, még nem tudtam, hogy nem olyan egyszerű a részvétel, hogy csak jelentkezem. Emlékszem, hogy meglepődtem, hogy sorsolás van. Ráadásul évről évre kisebb a részvétel esélye, ha jól emlékszem 2016-ban még 25% körül volt, tavaly már csak 20%, és bár az idei évről nincsenek még hivatalos adatok, de biztos, hogy tovább csökken az esély (azaz nő a jelentkezők száma). Én 16%-ra tippelem.

Egy dolog viszont fair, hogy bár három kategóriában sorsolnak (NY vonzáskörzete, USA és nemzetközi), az egyes kategóriákban jelentkezők számától függetlenül az esély ugyanakkora, azaz mindhárom kategóriában a jelentkezők várhatóan 16%-át fogják nevezési joghoz juttatni ilyen módon.

Természetesen nagyon várom a szerdát (vagy lehet, hogy csütörtök hajnalt az időeltolódás miatt), hogy szerencsés leszek-e vagy sem. Tudom, hogy sokan vannak, akik évek óta kitartóan jelentkeznek és még soha nem sorsolták ki őket. Én pedig először próbálkozom, miért gondolnám, hogy a nevem ott lesz az indulók listáján… Természetesen olyannal is beszéltem már, akinek ez összejött. A 16% esély az mindenkinek 16%, függetlenül attól, hogy először vagy sokadszorra jelentkezik.

Ugyanakkor nyilván nincsenek illúzióim, tudom, hogy fordítvan nézve, 84% esélye annak van, hogy nem fogok így indulási joghoz jutni. Ezért is kezdtem el B és C tervet is kitalálni, felállítani, amik elsősorban az International Travel Partner-ekhez kötődnek. De róluk majd később, ha aktuális lesz a sorsolás után. Szóval nem fogok kétségbe esni akkor sem, ha nem a jó hírrel érkezik majd az email. A legegyszerűbb és legolcsóbb így lenne a részvétel. De ettől függetlenül én ott leszek november 4-én.

Viszont magamon kívül szorítok mindenki másnak is. Írhatnám, hogy minden magyarnak, ami igaz is, de főleg azoknak, akik követik a blogomat és a Facebook oldalamat, és tudom, hogy jelentkeztek, hogy szeretnének indulni. Jó lenne ha ők is szerencsések lennének, és minél többen tudnánk együtt futni abban a csodálatos városban. Bár többségükkel (többségetekkel) személyesen még nem találkoztam, mégis tényleg nagyon drukkolok, hogy a nevetek ott legyen a rajtlistán!

2 hozzászólás “Sorsolás előtt” bejegyzéshez

  1. Szia! Sikerült?? Nekem sikerült elrontani! Regisztráltam de nem neveztem ! Az angolom O ,azt gondoltam elég ennyi! Tegnap este éreztem hogy valami nincs rendben,ma már tuti mert nem kaptam enailt! A fiam besorsolták és az álmom,hogy együtt fussunk le,tudsz ebben segiteni,hogy tudok alternatívákat találni??Koszonom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights