NY szállások update

Az elmúlt 2-3 hétben elsősorban a lakáscserés vonalat jártam körbe. Hotelekkel és airbnb-s lakásokkal nem foglalkoztam, drágaságuk miatt egyelőre csak sokadik opciót jelentenek. Bár azt feltételezem, hogy a március eleji sorsolás után csak drágábbak lesznek, hiszen akkor kezdenek neki a foglalásnak azok, akiket kisorsoltak. Az International Travel Partner-ektől sok új érdemi infó nem jött be, most még mindegyikőjük az idei versenyen pörög. Többségük decemberre-januárra ígérte a jövő évi versennyel kapcsolatos infókat, köztük a szállás lehetőségeket és árakat.

Szóval első prioritással eddig főleg a lakáscseréket néztem. Több oldal is foglalkozik ilyennek, én kiválasztottam egy nagyobbat és arra regisztráltuk fel a mi lakásunkat, jelezve, hogy hol és mikor keresünk szállást. Bár volt olyan New York-i, aki Budapestre szeretett volna utazni, de a megkeresésemre nem válaszolt. Mivel több, mint ezer New York-i lakás van regisztrálva a rendszerbe, gondoltam nem gond, majd csak lesz valaki, aki cserélni akar.

Az ezer lakást azért leszűrtem méretre, családcentrikusságra és egyéb feltételek alapján, de még így is több száz tulajdonosnak írtam a végén, hogy benne lennének-e 2018 november elején egy budapesti lakáscserében. Kicsit több, mint a harmaduk válaszolt is pár napon belül. Persze a túlnyomó többségüknek nem volt jó az időpont, munka, gyerekek, iskola vagy bármi egyéb miatt. Szóval a legtöbben elutasították a cserét.

Kilátás New York-ra
Kilátás “egy” New York-i szobából

Ugyanakkor szerencsére azért voltak pozitív visszajelzések is. Hárman bár nincsenek benne a lakáscserében, de pár éjszakára szívesen vendégül látnának a saját lakásukban. Van aki csak engem, de olyan is, aki családostul, gyerekestől. Ezen eléggé meglepődtem, nem gondoltam volna, hogy az amerikaiak között vannak vendégszeretőek is. 🙂

És igen, szerencsére voltak olyanok is, szám szerint eddig nyolcan, akik nyitottak lennének egy lakáscserére. Persze mindenkinek korai még elköteleződni, konkrét dátumokat egyeztetni és repülőjegyet venni. A legtöbben azt írták, hogy pontosítsuk majd a részleteket tavasz környékén. De mindenképpen nyitottak, benne lennének. Remélem a nyolc (vagy lehet később több) jelentkező közül tényleg lesz olyan, akivel össze is jön a lakáscsere.

Egyébként sokan írták azt is, hogy ők maguk, vagy férjük, feleségük már futott a New York Maratonon. Sokan biztattak, jókívánságokat írtak, próbáltak motiválni. Ez is tök jól esett. Volt olyan is, akinek kiderült, hogy a nagymamája 1913-ban Budapesten született, és nem sokkal azután költöztek Amerikába. Más azt írta, hogy egyszer szívesen futna maratont Budapesten, már nézegette korábban is, de jövőre még biztos nem. Szóval a lakáscsere mellett érdekes történetekbe lehetett még belefutni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights