Nevezési nehézségek

New York Run

Látszik, hogy még amatőr vagyok… 🙂

Szóval az nem úgy megy, hogy én csak úgy kitaláltam, hogy lefutom 2018-ban a New York maratont.

Egyelőre csak röviden tanulmányozva az esemény hivatalos oldalát úgy látszik a következő lehetőségeim vannak bekerülni a mezőnybe:

 • Szintidővel egy hivatalos maratonról (2 óra 55 perc): ez nyilván esélytelen, ez a profiknak szól.
 • Részvétel 9+1 New York közeli egyéb futóversenyen: ez pedig a helyieknek szól, én biztos nem fogok odautazni havonta.
 • Egy nem szerény összeget adományozva valamilyen jótékonysági szervezetnek, az ő nevükben futva.
 • International Travel Partners: majd minden országban (persze Magyarországot leszámítva) van egy-két partner, akik teljes utazási csomagot ajánlanak, repjeggyel, szállással, és persze indulási joggal.
 • Sorsolás: külön a New York-ban élőknek, amerikai állampolgároknak és külföldieknek.

Az első kettőt már kizártam. Továbbá nem szívesen fizetnék vagyonokat csak azért, hogy futhassak, bár elvileg ez is egy opció. Több száz szervezet van, néhányat megnéztem, elég meredekek az összegek (minimum kb 3.000 USD), de lehet, hogy vannak olyanok, amik olcsóbbak, vagy szintén sorsolást szerveznek. Ennek majd még utána kell járnom.

Az International Travel Partners opció kedvezőbbnek tűnik, repjeggyel, szállással együtt is jóval olcsóbb, mint a jótékonysági szervezeten keresztüli “belépő”. Ennek az a hátránya, hogy én családostul szeretnék menni, magunknak szervezve mindent. De ez legalább egy reális B terv.

A legjobb az lenne, ha a sorsolásról kerülnék be kvázi ingyen (a nevezési díjon kívül) a versenyre. A historikus adatok alapján a nemzetközi jelentkezők 23%-a tud így részt venni, tehát kb minden negyedik jelentkező. Ez nem is olyan rossz, mint gondoltam, bár erre azért nem venném meg előre a repülőjegyem. 🙂

Összefoglalva a fentieket, az indulás lehetőségeinek még sokkal jobban utána kell néznem. Egyébként pedig nem számít, hogy mik a feltételek, egy dologban biztos vagyok: én ott leszek 2018. november 4-én.

5 hozzászólás “Nevezési nehézségek” bejegyzéshez

 1. Kedves Gábor! Nagyon inspirálóak a bejegyzések! Kedvet kaptam én is a nevezéshez! Sikerült is regisztrálnom a honlapra, viszont nem találom, hol tudok nevezni. Van egy menü, hogy races, és ott fel van sorolva egy csomó verseny, de egyik sem a NY Marathon. Tudsz esetleg segíteni, hogyan kell? A sorolásos verzióban bízom…

  1. Kedves Virág!
   Örülök, hogy tetszenek a bejegyzések.
   Január 15-től lehet majd nevezni a sorsolásra (február 15-ig), maga a sorsolás február 28-án lesz majd.
   Elvileg pár nap és a “Run in 2018” menüpont alatt megjelennek majd a részletes infók.
   Drukkolok majd!!

 2. Szia Gábor! Tegnap világosítottak fel, hogy feb 15 ig lehet regisztrálni. Francia német jó, de az angolom gyenge. Tudnál nekem segíteni légyszíves, hogy melyik oldalon tudok regisztrálni a futásra?
  Előre is köszönöm

  István

  1. Kedves István!
   Igen, persze, szívesen segítek. Valóban február 15-ig lehet jelentkezni, az alábbi linken:
   https://mynyrr.nyrr.org/login
   Regisztrálni kell a NYRR oldalon, és utána kiválasztani a New York Maraton eseményt, majd néhány adatot megadva lehet eljutni a regisztrációhoz.
   Én azt javaslom, hogy a böngésződben duplikáld a megnyitott oldalt, majd az egyiknél állítsd be, hogy fordítsa le magyarra, így egész könnyen ki lehet tölteni.
   Ha mégis elakadnál, szólj, és segítek többet is!
   Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights