International Travel Partners

Célbaérő maratoni futó

Pár napja írtam már a New York Maraton nevezési nehézségeiről. Elég naív voltam, azt hittem, csak eldöntöm, hogy indulok és kész, csak regisztrálni kell. Hát ugye nem, a pár nappal ezelőtti bejegyzésben sorra vettem, hogy hogyan lehet egyáltalán nevezéshez jutni.

A legjobb és legolcsóbb megoldás az lenne, ha kisorsolnának. Az USA-n kívül 2016-ban (2017-es adatokat valamiért nem találtam…) több, mint 19 ezer jelentkezőből végül kb 4 és fél ezer szerencsés kapott indulási jogot, azaz kb a negyedük. Természetesen fogok nevezni a sorsolásra, és a 23% esély nem olyan kicsi, de azért erre biztos részvételt nem tudnék alapozni. Ebben az esetben egyébként 358 USD a nevezési díj (azért ez sem kevés, csak azért, hogy futhass) és persze magadnak kell szervezned az utazást, szállást, mindent.

A másik igazából reális opció (ha valaki nem akar több ezer dollárt jótékonysági szervezeteknek felajánlani és ezáltal indulási jogot kapni – és én nem akarok) az International Travel Partners opció. Erről még nem sokat tudtam pár napja, de azóta egy kicsit alaposabban utánanéztem, illetve jó pár partnerrel fel is vettem emailben a kapcsolatot.

A lényege ennek a rendszernek, hogy a legtöbb országban van egy-két olyan utazási iroda (jellemzően futóversenyekre specializálódott), akiknél egy New York Maraton csomagot lehet megvenni. A csomag tartalma a repjegy, szállás, félpanzió és persze a garantált maratoni regisztráció.

A garantált maratoni indulás tényleg jól hangzott, de mivel az árakról és feltételekről semmit nem tudtam, gondoltam utánakérdezek. Megnéztem az International Travel Partner-ek listáját. Rájöttem, hogy igazából szerencse, hogy Magyarországon nincs ilyen ITP iroda. Ha lenne, akkor nekem magyar állampolgárként csak rajtuk keresztül lenne lehetőségem utazni. Így viszont, mivel Magyarországon nincs iroda, lehetőségem van bármelyik külföldi iroda szervezésében mennem.

Írtam is a környékbeli országok irodáinak, illetve két irodának az Egyesült Királyságban. Megkérdeztem, hogy jól értem-e, hogy tényleg olyan egyszerű a folyamat, hogy “csak” veszek náluk egy utazási csomagot és akkor biztosan kapok indulási jogot. Illetve persze érdeklődtem az egyéb feltételekről, árakról is.

Még nem válaszolt mindenki, de többen már igen, ez alapján azért átlátom már a folyamatot. Mindenki azt írta, hogy mivel magyar vagyok, ezért intézzem magamnak a repülőjegyet, ők csak a szállást és az indulási jogot adják. Sajnos csak indulási jogot nem árulhatnak, minimum a szállást rajtuk keresztül kell intézni. Az indulási jog 550 USD. Ez drágább, mint ha a sorsoláson nyernék (akkor ugye 358 USD lenne), és persze egyébként sem olcsó, de végül a másfeles szorzó talán még elviselhető azért cserébe, hogy biztosan ott lehetek. Azért az első opció a sorolás marad persze.

A hotelekről most még túl sokat nem tudtak mondani. Az kiderült, hogy családtagokkal is lehet utazni és tudnak nekik szállást biztosítani. Egyetlen egy helyről kaptam árakat, azok az én nagyságrendemnek túl drágák. Azt még nem tudom, hogy ez egy általános tendencia, és az összes International Travel Partner ilyen árakon dolgozik (vagy azért mert ilyen drága New York, vagy azért mert kihasználják azokat a futókat, akik mindenképpen ott akarnak lenni, de nem nyertek a sorsoláson), vagy csak éppen ez az egy drágább árfekvésű.

Ez majd kiderül, legrosszabb esetben írok mind a több száz partnernek, aztán valaki, valahol csak tud olcsóbb áron szállást ajánlani. Az egyik oldalon láttam, hogy még nyáron is extra kedvezménnyel hirdettek maratoni csomagot, azaz talán nincs akkora kereslet rájuk és lehet alkudni az árakon.

Talán ebben a fázisban ez most mindegy is. Most úgy gondolom, hogy a megszerzett információk alapján van értelme edzeni, biztosan ott tudok lenni jövő novemberben a New York Maratonon. Van kb 23% esélyem a sorsoláson, ha pedig az nem jön össze, akkor ugyan drágábban, de az irreális jótékonysági programhoz képest azért sokkal reálisabb áron gyakorlatilag biztos részvételt lehet vásárolni.

A többit majd kiügyeskedem. 🙂

2 hozzászólás “International Travel Partners” bejegyzéshez

  1. Szia Gábor
    Olvastam a blogot nekem is nagy álmom kijutni milyen utazási irodát javasolsz?
    A pegazus oldalán semmit nem találtam ez ügyben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights