A csúcsmászás hajnalán mindenki dönt…

Az alábbi kis motiváló idézetet Lukács Lacától (iKaland) olvastam és nagyon megtetszett. Sokat segített a nyáron a Kilimandzsáró megmászásában, de azt hiszem ugyanúgy igaz az élet minden területén.

hegymászás motiváció

Igen, a túra hajnalán mindenki dönt.

Arról, hogy végigcsinálja vagy arról, hogy nem. Sok kis tényező van, sok mindent el lehet rontani, sok mindent lehet máshogy csinálni. De nem, nem a bakancsod kényelme vagy a zsákod súlya számít. Nem akadály, ha van egy kis úszógumi, 45 éves vagy, és keveset sportoltál a gyerekek és a pörgős munkahely miatt. Senkit nem érdekel, hogy naponta elszívsz egy fél doboz piros marlborot vagy hogy 17 órával a csúcsmászás előtt még hasmenéses-hányós vírus ment át rajtad.

Egyetlen dolog az, ami itt igazán fontos: hogy eldöntsd, elhidd és végigcsináld. És tudod mi a legdurvább, a legnehezebb? Hogyha visszafordulsz, soha senki nem kéri majd rajtad számon. Egyből lazulnak a nehézségek, könnyebb a levegővétel. Fotózni is van kedved. Hiszen lefelé mész.

Kilimandzsáró motiváció

Persze a hegymászásnál is fontos a megfelelő erőnlét, felkészülés, erőbeosztás, alázat – ugyanúgy, ahogy egy maraton esetében is. De én hiszem, hogy legalább ennyit számít az akarat, a kitartás, az a bizonyos döntés és hit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights