SMR henger gyakorlatok

Még az indiai út előtt kézhez kaptam az SMR hengerem. Arról már írtam, hogy miért vettem, és arról is, hogy éppen csak kipróbálni volt időm, de már akkor is éreztem, hogy ez egy nagy szívás lesz. Az is. De tényleg.

Tegnap reggel (azaz hajnalban) futottam, délután is időben értem haza, így este volt egy kis időm. Gondoltam itt a lehetőség, most kipróbálom ezt a hengert. Fanni anno egy gyakorlatot mutatott rajta, de gondoltam azért inkább utánanézek You Tube-on, hogyan és milyen gyakorlatokat érdemes csinálni vele. Beírtam, hogy SMR henger gyakorlatok és a legnépszerűbb találatok közül néztem meg párat.

Az első videón Pfalzer Dániel posztja. Érdekes volt meghallgatni, de a végére kiderült, hogy ebben nincsenek gyakorlatok, csak elmélet. Annak viszont érdekes volt, de én hengerezni akartam. 🙂

SMR hengerezés
Pfalzer Dániel

A következő találat egy Ashley Borden nevű nő “Full-Body Rolling Out Routine” nevű videója. Biztos híres ember, csak én nem ismerem őt sem. 🙂 Ebben már szerencsére (illetve szerencsétlenségemre) csak gyakorlatok voltak, bemutatva, elmagyarázva (angolul).

Hát, nem gondoltam volna, hogy lesz olyan helyzet, hogy elgondolkozom azon, hogy mégis inkább feladom a futást. A hengerezéssel nagyon közel jártam ehhez. 🙂 Ez maga a kínzás, nagyon durva. Persze lehet kímélő módban és jó alaposan is csinálni. Én igyekeztem rendesen, de ez tényleg nagyon fájdalmas volt. Nem minden gyakorlat, de a legtöbb, ami a lábakhoz kapcsolódott, az igen. És a legrosszabb, hogy ha valahol fáj, akkor ott meg kell állni elidőzni, és kibírni 20-30 másodpercig, hogy fáj.

SMR hengerezés
Ashley Borden

Számomra a legdurvább gyakorlat a fenti képen látható “IT szalag” hengerezésére szolgáló feladat volt. Annyira, hogy a képen látható pózig el sem jutottam, csak addig, amíg a “másik” lábam még a talajon van és kitámasztok vele (hogy kisebb legyen a súly, ami az éppen hengerezés alatt lévő lábamra esik).

Nem tudom szebben fogalmazni, egy jó nagy szívás és szenvedés volt tegnap az a kb 20 perces SMR hengerezés. Eddig jobban fájt mint bármelyik futás, és egyelőre még azt is el tudom képzelni, hogy jobban mint majd maga a maraton. 🙂

Megnéztem még egy-két videót, egyiket egy hölggyel, egy másikat egy férfival, de mivel kb ugyanezek a gyakorlatok voltak benne, ezért ezekről bővebben nem írok most. Egyelőre csak remélem, hogy tényleg nagyon hasznos hengerezni, mert egyáltalán nem kellemes dolog.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights