A mágikus SMR henger

Pár hete azt sem tudtam, hogy mi az az SMR henger, hogy egyáltalán létezik, sőt, hogy ennek bármi köze lehet a futáshoz. 🙂 Pedig most már tudom, hogy van.

Még Sipos Fanni ajánlotta az Ensportnál a teljesítménydiagnosztika során. A futógépes 3 perces mérések végén, amikor már 18 km/h-val kellett futni, és tényleg minden erőmre szükség volt, hogy ezen a sebességen is végig bírjam a 3 percet, Fanni észrevette, hogy a jobb lábam futás közben befele rántom, nagyon erősen befele dől. Már nem emlékszem, hogy mi volt pontosan az izom neve, amit említett, de azt javasolta, hogy vegyek egy ilyen hengert és hengerezzem vele a combomat, mert az majd segít, hogy ez ne történjen meg, ha nagyon fáradok (mert rontja a teljesítményem és fájni is fog futások után).

Be is mutatta nekem a hengert és hogy kb mit kell vele csinálni, hogyan kell a lábamat hengerelni vele. Hát egy nagyot néztem, én ilyet tényleg nem láttam még előtte, nem is hallottam róla. Elég furcsa volt arra gondolni, hogy nem csak simán futni fogok, hanem néha otthon hengerelni is. 🙂

Az elmúlt hetekben persze több helyen utána olvastam, hogy mi is ez és miért van rá szükség. Nem akarom itt most összefoglalni teljes tudományos részletességgel amiket találtam, a Google-ben úgy is mindenki hamar megtalálja a sokkal részletesebb, tudományosabb leírásokat. Egy mondatban a lényeg az, hogy az izmaim nyújtása mellett arra is szükség van, hogy az izmokat tartó izompólyák is lazák legyenek: az izompólyák fellazítását pedig a hengerezéssel lehet elérni. Ha ezek le vannak tapadva, akkor nem tudsz annyira és olyan hatékonyan nyújtani, mint ha lazák lennének. A lényeg, hogy ha rendesen hengerezel, akkor lazább leszel, csökken a sérülés esélye és végső soron többet is ki tudsz magadból hozni.

Fanni tanácsára és mert olyan sok helyen olvastam róla, úgy döntöttem veszek egy ilyen hengert. Persze had ne mondjam, hogy ennek is külön tudománya van. Én gondoltam, hogy veszek egyet, de amikor a webshop-ban be kéne jelölni, hogy milyet szeretnél, akkor jönnek a kérdések: milyen nagy, milyen keménységű, milyen kialakítású, stb. Hát, a végén valamit vettem úgy minden kategória közepéről, az csak nem lehet olyan rossz így kezdetnek.

Nyújtáshoz
Az SMR hengerem

Nemrég érkezett meg. Nagyon furcsa érzés nekem férfiként SMR henger tulajdonosnak lenni. 🙂 Hát még hengerezni. Viszont be kell valljam, hogy nagyon durva. A nyújtott lábad alá kell tenni, és teljes testsúllyal előre-hátra gurulni rajta a combodnál. Szóval azért érezni rendesen, szinte azt is mondhatnám, hogy fáj. Mondjuk eddig csak egyszer próbáltam ki, azt is gyorsan, kapkodva. Egyelőre csak remélni tudom, hogy tényleg hasznos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights