Futócipő értékelés

Még nincs egy hónapja, hogy megvettem az első igazi futócipőm, miután a régi sportcipőmben futva ilyen-olyan kisebb sérüléseim lettek. Gondoltam itt az ideje, hogy valamilyen értékítéletet mondjak róla.

A választott (illetve számomra ajánlott cipő) a látbámaszos Saucony Guide 10 volt. Kis formás kék cipő, narancssárga talppal, ha a külalakot nézzük. Az ára 38 ezer forint volt. Előre azt mondtam volna, hogy sok, de mivel a legtöbb cipő ebben az árkategóriában volt, meg kellett barátkoznom a gondolattal, hogy egy normális futó cipő bizony ennyibe kerül.

Az első futócipőm
Saucony Guide 10

Bár többen ajánlották, hogy járassam be, nem igazán volt rá lehetőségem. A vétel napján kocogtam benne 3 kilométert, majd a Spar Maraton Fesztivál 10 kilométeres távja előtti nap elmentem még 5 kilométert futni benne, hogy kicsit járassam, bár elvileg a verseny előtti nap nem nagyon kellett volna futnom. Szerencsére másnap ebből semmit nem éreztem, és a cipő is teljesítette a 10 kilométeres távot.

Amióta ez az új cipőm van, a lábfejem nem fáj, sem az ujjaim, mint korábban, sem a talpam, sőt, azóta még a térdeim sem fájnak. Nagyon kényelmes, jó benne futni, könnyű. Nem értek a futócipőkhöz, ennél szakértőbb, hitelesebb értékelést nem tudok róla írni, a lényeg, hogy én úgy érzem, hogy biztosan jól tettem, hogy beruháztam egy normális futócipőre.

Talán egy hátrányát tudnám megemlíteni. Eddig mindössze egyszer kellett esőben futnom, de akkor pillanatok alatt beázott felülről (eső) és alulról (pocsolya) is. Persze, tudom, hogy nem vízálló cipő, de azért azt hittem, tovább marad majd szárazon. Azért nem olyan olcsók ezek a cipők, hogy egyből vegyek egyet az esős napokra is…

Ezt leszámítva azonban teljes mértékben elégedett vagyok vele, jó döntés volt, hogy lecseréltem a régi sportcipőm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights