Személyi edzők nyomában

Az elmúlt hetet személyi edző kereséssel töltöttem. Kaptam ajánlásokat, illetve a neten is próbáltam utánanézni, hogy kit lenne érdemes választanom. Ez szerintem egy nagyon szubjektív téma, hogy kinek mi a jó, milyen stílusú edző fekszik neki, egyáltalán szükségesnek tartja-e, stb. Szóval itt is, ahogy eddig is, kizárólag a saját szemszögemből írom le a történetem.

Még a teljesítménydiagnosztikán ígért nekem Fanni, illetve az Ensport egy egyéni 4 hetes edzéstervet. Pont “rossz” időpontban voltam náluk, mert Fanni szólt, hogy péntek délelőtt szokták elkészíteni őket, én pedig péntek délután voltam a mérésen, így egy hetet várnom kell majd rá, figyelmeztetett. Aztán valahogy a rá következő hét (ami a múlt hét) közben többen is javasolták, hogy mindenképpen keressek edzőt, mert megéri.

Így végül a múlt hét vége felé felvettem a kapcsolatot több személyi edzővel is. Volt akit ajánlottak, volt akit én találtam. Volt akit Facebook-on kerestem meg, volt akit emailben vagy a saját weboldalán. Volt, aki azóta sem válaszolt, volt aki igen, de jelezte, hogy sajnos most nem tud vállalni, majd esetleg tavasszal. Volt akit drágának találtam és volt olyan is, akivel már meg is beszéltük a részleteket és tegnap meg is volt az első “közös” edzésünk (értsd úgy, hogy az általa átküldött edzésterv szerint futottam).

Ez utóbbi Csontos Imre (CsontiRun). Róla annyit kell tudni, hogy nem a pulzuskontroll híve (amibe én most pont belekezdtem ugye), a sok, rövidebb sprint alapú edzést favorizálja. Meglátjuk, hogy ez mennyire jön majd be nekem, egyelőre kíváncsi vagyok rá. Majd írok külön az edzésekről is, egy másik bejegyzésben.

Leveleztem még Thaller Jánossal (János fut), akinek nagyon hasznosnak találom a blog oldalát, teljesen amatőr kezdőként nagyon sok érdekeset olvastam nála. János nagyon készségesen válaszolt a kérdéseimre, sőt, még a teljesítménydiagnosztikám is kielemezte. Edzést inkább fogyni vágyóknak vállal, így az én felkészítésemet nem vállalta (illetve nem javasolta magát hozzá), de ajánlott valakit, akivel még a kapcsolatfelvételi státuszban vagyok és aki az Ensportnál edző.

És ezzel vissza is kanyarodtunk az Ensporthoz. Múlt hét pénteken végül nem jött az edzésterv, de hétfő reggel már igen – illetve egyelőre csak egy értesítő email, ami adatpontosítás volt az edzéstervező felülethez (Training Peaks), amihez majd kapok hozzáférést, gondolom a napokban. Az az igazság, hogy arra is nagyon kíváncsi vagyok, arról is jókat hallottam eddig.

Egyelőre itt tartok. Ahhoz képest, hogy pár hete úgy gondoltam, hogy a futáshoz aztán biztosan nem kell személyi edző, elég nagy fordulat. 🙂

2 hozzászólás “Személyi edzők nyomában” bejegyzéshez

  1. Hát nekem nagyon vegyes a véleményem arról,hogy edzövel vagy edzö nélkül!( A maratonra felkészülés) az elsö félmaratonom elött a Polarflow edzés terv alapján készültem! Biztosan jó volt de szerintem anélkül is ment volna! Mivel annyi infó van a neten,és a facebookon, hogy abból meritve is lehet egy saját edzötervet felállitani! Nekem két ismerösöm futotta már le a maratont( nem is egyszer) ráadásul nem is mai“csirkék“ az egyik ötven fele közeledik! A másik meg már ötvenen túl van! Sérülés nélkül semmilyen különleges edzésterv nélkül! Szerintem minden a fejben döl el! Ha megakarod csinálni akkor azt meg fogod tudni csinálni minden külsö segitség nélkül! Ha ugy érzed,hogy kell egy átvitt értelembe vett motiváció akkor keress magadnak valakit! Ha már úgy döntöttél, hogy edzö, akkor én a helyedben egy személyi edzöt keresnék aki ténylegesen veled edz. Akivel együtt tudsz futni !Aki személyesen tud téged irányitani! Aki a reakcióidat tudja figyelni! Az állóképességedet tudja tesztelni! A futási technikádat meg tudja figyelni! Szerintem akkor megéri edzöt keresni! Én személyesen nem vagyok meggyözödve az ugynevezett távirányitású edzökröl!!?

    1. Kedves Anna!
      Köszönöm hogy megosztottad velem a véleményed. Én is bizonytalan voltam, de akár még vagyok is abban, hogy egyedül edzek, vagy személyi edzővel. Egyelőre ez utóbbi mellett döntöttem, de én is úgy vagyok vele, hogy majd meglátom idővel, hogy ez mennyire hasznos vagy sem. Egyelőre bizakodom, de lehet, hogy pár hét múlva már máshogy fogom gondolni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights