Repülő futások

Repülő futások – legalábbis azt hiszem így hívják azt, amit a legutóbbi két edzésem alkalmával kért tőlem CsontiRun. De nézzük pontosan hogyan is néztek ki ezek a futások.

Az első ilyen edzésem szerdán volt. Keddenként kapom majd az edzéstervet, és jelenleg szerda-péntek-vasárnap ritmusban vannak benne a futások. Mivel november 1-je miatt ünnepnap volt, ezért valamikor délelőtt került sor a futásra. Bár kedd hajnalban futottam egy pulzuskontrollos 6:09-es tempójú 5 km-t, egyáltalán nem éreztem fáradtnak magam.

Az edzésterv úgy szólt, hogy legyen egy 2 kilométeres bemelegítő futás (ezt végül 130-as pulzussal futottam), majd nyújtás. Utána jött az első repülő rész, ami 10 darab 100 méteres futást írt elő 30 másodpercre, köztük fél perc pihenőkkel. Ezeket lefutottam, egész jól bírtam őket. Aránylag gyors tempóban (de nem a tőlem telhető leggyorsabban) kb 25 másodpercesekre sikerültek. Sajnos nem vettem észre, illetve a futásig tényleg kiment a fejemből CsontiRun javaslata, hogy ne próbáljam meg gyorsabbra futni őket, nem az a cél. Na mindegy, így alakult. Azért a 9-10. menetre már kezdtem fáradni, de nem volt gond.

Utána kimértem a 200 métert és jöhetett a második adag: 5 darab 200 méteres futás 65 másodpercre, köztük egy perc pihenővel. Ez hasonló iramban 55 másodpercre sikerült – persze az utolsó, ötödik etap azért már fárasztóbb volt, de jól esett. Végezetül egy 1 kilométeres levezés volt még előírva, amit lekocogtam. A sprintek miatt nem tudtam pulzuskontrollal futni, mármint nem abban a tartományban, ahol elvileg kéne futnom. De nem volt nagy a tempó.

A szerda délelőtti után ma délelőtt volt a második edzés napom. A feladat kb hasonló volt, 2 kilométer bemelegítő futás, majd ezúttal 15-ször 100 méter futás (24 másodpercesek lettek), majd 5-ször 200 méter futás (52 másodpercesek lettek). A végét ezúttal is egy levezető, lassú futás zárta, ezúttal 1.5 kilométer.

Eddig tetszett ez a két edzés, egy kis változatosságot jelentettek az eddigi monoton, sima távolsági futásokhoz képest. Valószínűleg mindkettőre szükség van, de majd meglátjuk mit gondolok pár hét múlva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights