Referencia futás

Ma futottam 5 km-t, azzal a céllal, hogy lássam, érezzem, milyen hatással van rám. Ekkora távot (ami persze nem sok, a rendszeres futók nyilván megmosolyogják), szerintem minimum 10 éve nem futottam…

Iskolás éveim alatt viszonylag rendszeresen és sokat futottam. Jártam futó versenyekre is, de az igazi sportot abban az időben a napi több óra foci jelentette. Nem is volt gond a kondimmal. Foci tudásom nem volt éppen kiemelkedő, de 2-3 óra játék után azon kevesek közé tartoztam, akik még tudtak futni a pályán, ami ugye abban a sportban nem hátrány.

Több, mint 10 éve dolgozom, és ezzel együtt szép lassan a sport is eltűnt az életemből. Az idei év előtt évek óta nem mozogtam rendszeresen, nem futottam. Nagyobbik fiam, Bálint, lassan 6 éves, Hédi 4 múlt, Ádám másfél éves. Amióta családunk van, igazi apuka pocakkal is büszkélkedhettem. 🙂

Évek óta minden év elején megfogadtam, hogy lefogyok és elkezdek sportolni, de valahogy sohasem sikerült. Idén tavasszal viszont sikerült. Erről majd egy későbbi bejegyzésben, a lényeg, hogy idén már 14 kilót fogytam, és tavasszal, ha nem is rendszeresen, de viszonylag sokszor futottam 3-4 kilométereket. Nyáron már csak egyszer-kétszer, azóta pedig nem.

Ezért is voltam kíváncsi arra, hogy vajon mennyit bírok és milyen idővel. Végül 5 km volt a táv, amit ma megtettem, az idő pedig 27:04, ami 5:24-es km átlagot jelent. Azért az látszik, hogy amíg az első kilométert 4:54 alatt futottam, a következőket 5:21, 5:34, 5:38 alatt, míg az utolsóhoz már 5:43 kellett.

Érzésre tudtam volna még futni 1-2 kilométert, persze biztosan még egyre lassabban. De ez lett volna a maximum, ami ma benne volt, a 10 kilométer biztosan nem ment volna. Amiért nem futottam tovább (azon kívül, hogy az 5 km-t céloztam meg), hogy elkezdett fájni a bal térdem. Persze aszfalton futottam, járdán, szóval nem olyan meglepő. Annyiban azért mégis, hogy ilyen még nem volt velem, vagy legalábbis nem nagyon emlékszem rá. Még nem tudom ez hogyan fog változni, ha többet szeretnék majd futni.

Szóval ez a mai helyzet, akkor, amikor eldöntöttem, hogy lefutom a New York maratont. Van hova fejlődni…

Első futásom eredménye
Referencia futásom eredménye

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights