Harmadik futás

Ígértem, hogy nem írok majd minden egyes futásomról külön bejegyzést – ezt tartom is majd, csak itt az elején még újak az élmények, és talán másokat is érdekelhet, aki hasonló cipőben jár mint én, vagy jár majd, mint én.

Szóval tegnap délután, munka után futottam harmadszor. Valahogy most sem volt túl sok kedvem hozzá, éreztem is, hogy nem leszek csúcsformában, de hát ez volt a második futásom alkalmával is. Gondoltam majd elmúlik az első néhány száz méteren ez az érzés, mint legutóbb. Hát, nem múlt el…

Végig éreztem az első 1-2 kilométer során, hogy ezt most nagyon nem kívánom. Valahogy úgy mozogtam az elejétől kezdve, mint ahogy abbahagytam két nappal korábban, a hatodik kilométer végén. Fáradtan, nyúzottan, lassan. Bár az első kilométernek még jó ideje lett (5:15), a másodiktól már 5:40 körül, illetve afelett voltam. Nem is nagyon törtem magam, tényleg nem esett jól, egyszerűen csak túl akartam lenni rajta.

Aztán valahogy 4-5 kilométer környékén úgy könnyebb lett az egész. Továbbra sem lettem gyorsabb (bár valamiért a 6. kilométerre 5:15-öt mért az órám, de ezt nem tudom elhinni neki), de már nem esett olyan rosszul a futás. Vártam, hogy eljöjjön a vége, meglegyen ugyanúgy a hat kilométerem. Aztán mire odaértem, maradt bennem erő, energia. Úgy voltam vele, hogy akkor megint legyen eggyel több, futok hetet. És végül ment megint annyira, hogy a végén megint úgy éreztem, hogy 1-2 kilométert ha nagyon akarom, akkor még ráhúzhattam volna.

Persze nem akarok átesni a ló túloldalára, az első hetekben bőven elég lesz, ha kétnaponta lefutok 5-6-7 kilométert. Ugyanakkor azért vonz az a tudat, hogy úgy tűnik, hogy jobb edzettségi állapotban vagyok, mint gondoltam volna. Ebben nyilván segített a 2-3 hónapnyi kicsit intenzívebb konditermes edzés (bicikli, evezés) tavasszal, illetve a -14 kiló, amit év eleje óta leadtam, de azért egy kicsit akkor is meglepődtem.

Egyelőre gondolkodom, hogy fussak több kilométert (8-9-10-et), vagy inkább maradjak az 5-6 körül, és az intenzitásra, köridőre koncentráljak. Esetleg vegyítsem a kettőt? Vagy ne nagyon foglalkozzak ilyennek, simán fussak rendszeresen egy-két hónapig 5-6 kilométereket, normál iramban, aztán majd meglátom hogyan tovább?

iWatch futás adatok
A harmadik futásom adatai

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Verified by MonsterInsights